Животът може да е чудо

    За Алексей Бъчев

 

Един шокиращо различен отговор защо познатите рецепти, тайни, мега-тайни и стъпка-по-стъпка алгоритми за по-добър живот не работят толкова категорично, колкото ни убеждават, идва от българския (бивш военен) психолог Алексей Бъчев.

С над 20 години опит в работа с човешкия потенциал и прототип на главния герой в книгата  "Животът може да е чудо", Алексей е психолог, който няма да ви предложи поредната сугестия (внушение) за вашия собствен живот. При среща с него очаквайте да се ДЕ-сугестирате, да избършете дъската на съзнанието си от всички чужди модели, да седнете пред белия лист и да започнете да заживеете автентично.

Първите стъпки в тази посока той прави като психолог при експерименталната школа по чужди езици на създателя на науката "Сугестология" д-р Георги Лозанов - български учен (психиатър, психотерапевт и невролог) от световна величина, който разработва т.нар сугестопедия – десугестивна педагогика.

В последствие Алексей Бъчев работи като военен полеви психолог, където бързите и адекватни действия и краткосрочни резултати често имат животоспасяващо значение. Последната му "щатна" длъжност е като психолог в Министерство на отбраната на Република България.

В последните години изследванията и работата на Алексей Бъчев с потенциала го отвеждат при редица национални спортни клубове и организации, за които своевременното откриване и използване на нови ресурси е от ключово значение за постигане на успех в условия на силно конкурентна среда.

След излизането на "Животът може да е чудо", Алексей и авторката на романа – Ивинела Самуилова организират и курсове ("за вълшебници") "Животът може да е чудо". Курсовете са инициирани от читателите на книгата, които искат да научат от първа ръка как действа нетрадиционния и забавен подход към реалността на психолога и в момента са един много популярен форум за себепознание у нас.